Har du ikke laget hylleblomstsaft før? Da anbefaler jeg deg å prøve. Det blir en søt, men frisk saft som har en helt karakteristisk smak av hylleblomst. Og har du først laget den en gang, er ikke kjøpte varianter et alternativ i fremtiden. Lykke til og vel bekomme!

Ingredienser til hylleblomstsaft:

  • 40 blomsterklaser
  • 3 sitroner (helst økologiske)
  • 2 l vann
  • 1,5 kg sukker
  • 50 g sitronsyre

Fremgangsmåte:

Skyll blomsterklasene rene i kaldt vann og rist lett av vannet. Legg dem i en stor bolle som du har et lokk til. Skyll sitronene godt og skjær dem i fine skiver. Legg skivene oppå hylleblomstene. Kok opp vannet og hell det over blomstene og sitronskivene. Rør inn sukker og sitronsyre til det har løst seg opp. Sett på lokket og la det stå og trekke i kjøleskapet i 3 døgn. Sil av saften og hell på rene flasker. Blandes i ca. 1 – 4 deler. Et oppbevaringstips: Frys saften ned i porsjonsbokser. Jeg bruker bokser på ca. 4 dl. De passer perfekt til en mugge, og da har jeg hylleblomstsaft gjennom hele vinteren.

Les også:

  • Vårt fargerike matfat. Min spalte i Kristiansand Avis, denne gangen med spesielt fokus på spiselige blomster

Foto: Erling Slyngstad-Hægeland