Dette er en sommerdrikk jeg har falt helt for. Den er syrlig og søt på en gang, og får frem det beste i både rabarbra og mynte. Det var en oppskrift jeg fikk tips om fra min tidligere arbeidsgiver, og den deles så gjerne nå på tampen av rabarbrasesongen:

Ingredienser rabarbra- og myntelimonade

  • 1 kraftig rabarbrastilk (eller to mindre stilker)
  • 1 neve mynteblader
  • 3 ss sukker
  • saften fra en appelsin, evt. lime
  • 1 liter vann

Fremgangsmåte

Fjern bladet og rotfestet fra rabarbrastilken. Skyll den i vann, og kutt opp i biter (du kan også skrelle stilken, men da mister du fargen). Plukk myntebladene fra stilkene. Ha rabarbra og mynte i en stor bolle sammen med sukkeret.  Stamp med et egnet kjøkkenredskap til rabarbraen begynner å safte seg. Ha i saften fra en appelsin, evt. en lime. Fyll på med vann. Her må du smake deg til hvor sterk du vil ha den. Limonaden er nå serveringsklar, men blir best hvis den får stå et døgn i kjøleskapet.

Les også:

To gode venner. Min spalte i Kristiansand Avis, denne gangen om former, farger og smaker som fremhever hverandre.

Foto: Erling Slyngstad-Hægeland