Jeg tror på raushet. Så også i nettbutikkverden. Ingen av oss har alt, men mange har mye. Det finnes et gammelt «reklamebyråordtak» om hattebutikkene i New York. At det var en grunn til at de i gamle dager lå i samme gate/område. Det var nemlig der du var hvis du skulle ha hatt. Og det er jo viktig å være der kundene er. Derfor tror jeg på å lage en «handlegate» for hagenettbutikker. Hvis du ikke finner varene i vår nettbutikk, kan du jo ta turen til en av nettbutikkene under. Kanskje finner du det du leter etter der:

 

fruen fra haven

Dette er som sagt vår nettbutikk. Vi har såvidt begynt, men ønsker å være en nettbutikk – ikke bare for de hageinteresserte som er på jakt etter kvalitetsverktøy, men også for de som like gjerne har et par krukker med krydderurter på verandaen og som trenger urtetørkestativ og mice-en-place poser. Og ikke minst være en aktør for alle de av oss som elsker å lage buketter og dekorasjoner av det vi finner i hagen vår, men som ikke finner nok dekorasjonsmateriell i de vanlige blomsterbutikkene.

fruenfrahaven.no

 

Impecta

Svensk nettbutikk med et stort utvalg frø. Det er en lett butikk å handle fra, fordi alle priser oppgis i norske kroner. Du velger selv om du vil betale med kort eller få tilsendt faktura. Begge deler fungerer helt topp, og de leverer raskt. De har ofte 3-for-2 eller andre tilbud, så vi anbefaler å registrere seg for nyhetsbrev. Dette er en av «Fruens» favorittfrøbutikker!

Impecta

 

Garden Living

Norsk nettbutikk og blogg med et rikt utvalg av hageredskaper og -utstyr. Innholdsrik og god blogg også. Lett butikk å handle fra, samt rask til å levere. Følg også bloggen, her er det mye god informasjon og nyttige tips.

Garden Living

 

FrøTorvet

Dansk nettbutikk med et stort utvalg frø. I motsetning til Impecta blir prisene her oppgitt i danske kroner. Noe «Fruen» har brent seg på, og handlet over den tollfrie grensen. Da blir for dyrt, for ikke bare skal du betale moms av beløpet du har handlet for, men det kommer et tollgebyr i tillegg, og plutselig blir handelen ikke så god som først forventet. Tar du høyde for dette, er FrøTorvet en innholdsrik og god butikk å handle i.

FrøTorvet

 

Runabergs frø

Dette er en ren økologisk frøbutikk. Min hagementor, Morten Bragdø, ved Randesund Hagesenter, sverger til denne leverandøren. Jeg er i grunnen helt enig, selv om jeg må innrømme at jeg synder litt av og til. Spesielt når en del av de andre nettbutikkene både har økologiske frø og frister med «3-for-2»-tilbud. Men når det er sagt, dette er en veldig bra leverandør av frø. Det er imidlertid ikke fullt så lett å handle hos dem som hos f. eks. Impecta, men her er det kvalitet som taler.

Runåbergs fröer

 

Rara Växter

De har fått ny nettside. Lett å bruke og lett å betale. Husk bare at prisene er i svenske kroner. Bruk alltid en valutakalkulator for å være sikker på at du holder deg under grensen på kr 350,- inkl. frakt. Hvis ikke må du fortolle varene, noe som innebærer å betale norsk mva. + et fortollingsgebyr. Når det gjelder Rara Växter sin nye nettside, derimot, sjarmeres vi spesielt av han karen som er opptatt av de «Veldöftande» blomstene…

Rara Växter2

 

Botanisk Verden

Botanisk verden har både frø, småplanter, løker og mye mer. De kommer med kataloger også, så husk å registrere deg. Selv om alle produktene ligger på nett, er det veldig kjekt når frøkatalogen kommer i posten. De har flere kataloger i løpet av året, så her er det bare å kose seg!

Botanisk Verden

 

Hageglede

Hageglede er også en norsk nettbutikk med frø, løker og knoller. De har den senere tid utvidet med flere produkter, blant annet drivhus, verktøy og mye mer. Verd å ta en kikk på.

Hageglede

 

Solfang:

Solfang har mye hageinteriør, i tillegg utstyr, løker og annet. Men mest av alt er det drivhus og hagegjerder som skiller Solfang ut fra andre nettbutikker.

Solfang

 

Garden Girl

Garden Girl er mitt favorittmerke når det kommer til hageklær. Det er god kvalitet, god passform, og så liker jeg det feminine uttrykket. Av modeller er det selebuksen som står mitt hjerte nærmest. Den har mange lommer til alt man skal ha med seg i hagen, blant annet lommer til kneputer sånn at man når som helst kan hive seg i lukingen uten bekymring for knærne. Og det beste av alt – når man ligger der på knærne slipper man glipen bak.

Garden Girl

 

Billige frø.dk

Dette er en nettbutikk jeg ikke selv har handlet fra, men fikk et tips fra en på Facebook som hadde handlet mye herfra nå i vår. Mulig det må sjekkes ut… Det er greit å være prisbevisst, men her som ellers er kvalitet viktig. Og det vanskelige med de billigste frøbutikkene er å være sikker på spirekvalitet. Og det tar jo litt tid fra en pakke er kjøpt til planten har vist seg å holde kvalitet, så da vegrer i alle fall jeg meg for å velge de billigste alternativene. Men for all del – verd å prøve.

2015-02-08 17_45_52-Billigfrø