Vi, Hanne og Erling Slyngstad-Hægeland, driver bloggen og nettbutikken fruenfrahaven.no. «Haven» fordi eiendommen ligger i Kjos Haveby i Kristiansand, «Fruen» fordi vi giftet oss i denne hagen. Og så er jo Ibsen en god inspirator. Selv om han sa det først. Og best. Og hans Frue kom fra et helt annet element.

Trenger verden egentlig en blogg til, er tanken som ofte har poppet opp. Før vi nå har tatt skrittet helt ut og besluttet oss for at dette vil vi gjøre. Det er jo blitt så populært å blogge, og ofte når vi engasjert forteller om Haven, har vi blitt spurt om vi har en blogg. Frem til nå har svaret vært nei.

Rollefordeling a la Haven. Når Kristiansand Avis er på besøk, kan fotograf Erling ta seg en hvil i hengekøyen. Foto: Mai Linn Tronstad

Rollefordeling a la Haven. Når Kristiansand Avis er på besøk, kan fotograf Erling ta seg en hvil i hengekøyen. Foto: Mai Linn Tronstad

Våre roller i hagen er ganske klare. Med mer enn 25 år som pressefotograf bak seg, er det naturligvis Erling som tar de fleste bildene på denne bloggen. Dersom ikke annet er spesifisert, er det hans bilder som vises. Hanne står for gravingen. Hennes alibi, i tillegg til en generell interesse for livet i og rundt hagen, er å være barnebarn av gartner Funderud i Arendal. I tillegg har hun et par års arbeidserfaring fra Randesund Planteskole (nå Randesund Hagesenter), hvor gartner Morten Bragdø er en stor inspirator og hagehelt. Han er genuint opptatt av livet i jorda, noe vi ønsker å videreformidle i denne bloggen.

Selv om hagen vår og livet rundt den både er hobby og livsstil, er vi fullt klar over at det finnes mange der ute som både kan mer enn oss og formidler dette på en flott måte. Derfor kommer vi ofte til å dele inspirasjon vi får fra andre. Vi tror likevel at vår stemme vil være et supplement til de bloggere, gartnere, blomsterdekoratører og andre hagegale som finnes i det sosiale medielandskapet, og vi gleder oss til å formidle sakene på vår måte.

Hilsen Hanne og Erling

Hanne serverer husets hjemmelagde hylleblomstsaft. Foto: Mai Linn Tronstad

Hanne serverer husets hjemmelagde hylleblomstsaft. Foto: Mai Linn Tronstad

Alle foto: Mai Linn Tronstad